Fettsugning

Nackakliniken - fettsugning i Stockholm

Nackakliniken - fettsugning i Stockholm

Fettsugning är inte en ersättning för bantning men en metod för att ta bort oönskade fettkuddar som inte vill minska genom diet eller fysisk träning.

Fettsugning kan utföras som ett eget ingrepp eller tillsammans med ett ansiktslyft, näsplastik eller tex. ett lårlyft.

De bästa kandidaterna för fettsugning är individer med relativt normal vikt och oönskade lokaliserade fettkuddar.

Stram hud med hög elasticitet resulterar i ett bättre slutresultat efter fettsugning. Hud med nedsatt elasticitet pga. celluliter, viktnedgång eller naturligt åldrande kommer inte att anpassas till den nya kroppsformen. Ytterligare kirurgi kan då behövas för att strama upp eller ta bort överskottshud.

Hur går en fettsugning till?

Hur går en fettsugning till?

Oönskade kroppsformer som ej beror på fettöverskott kan ej förbättras genom fettsugning. Fettsugning kan inte förbättra celluliter.

Fettsugning utförs med en ihålig kirurgisk sond som införs i ett litet hål i huden. Sonden förs sedan fram och tillbaka i fettvävnaden. Sonden är i sin tur kopplad till en vakuumslang som gör att fettet kan sugas ut.

Ibland används en speciell sond som ger ifrån sig ultraljud, laser eller spray av koksalt. Detta hjälper till att bryta ner fettväven så att den sedan kan sugas ut. För- och nackdelar finns förknippade med dessa alternativa fettsugningsmetoder.

Fettsugning kan utföras under lokalbedövning eller i full narkos. Tumescent fettsugning innebär att vätska med lokalbedövning och adrenalin infiltreras i fettet innan det sugs ut. Denna teknik kan minska besvär under fettsugningen samt minska blåmärken efteråt.

En tajt dräkt och förband bärs efteråt för att kontrollera svullnad och underlätta läkning.

Få priser och erbjudanden!

Kontakta oss för en fri prisjämförelse, spara 70 %

+
=

Alternativ till fettsugning

Alternativa behandlingar till fettsugning är att inte behandla alls. Icke kirurgisk ”fettsugning” med fokuserat ultraljud kan fungera bra på mindre fettansamlingar (Se video nedan!). Diet eller fysisk träning kan vara gynnsamt för att minska överskottsfett. Kirurgiskt borttagande av överskottshud och fett kan ibland bli nödvändigt i tillägg till fettsugning.

Komplikationsrisker finns associerade med dessa alternativa eller med fettsugningen kombinerade behandlingarna.

Sveriges bästa klinik för fetsugning

Få priser och erbjudanden!